Lotgenoten contact (ook voor naasten)

Contact met lotgenoten kan heel erg fijn zijn. Je vind herkenning bij elkaar, je kan ervaringen delen en elkaar motiveren. Lotgenoten begrijpen precies waar jij het over hebt, je kan ervaringen en gevoelens delen. Meestal is een half woord genoeg. Ook besef je dan vaak dat je niet de enige bent met deze strijd.

Inloopmiddagen Dalisay recovery

Sinds juni 2018 organiseren wij per maand 2 inloopdagen voor mensen met een eetstoornis en hun naasten in het Inloophuis in Medemblik. Een middag waarbij we je even wat ontspanning willen aanbieden, waar je even “uit je hoofd” kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. We horen regelmatig terug van onze bezoekers dat er een fijne sfeer heerst en dat je bij ons echt jezelf mag en kan zijn. We organiseren elke inloopmiddag een leuke activiteit. Dat kan iets creatiefs zijn, maar ook bijvoorbeeld een fotoshoot, yoga workshop, zang en dans middag enz. Je bent niet verplicht om aan de activiteiten mee te doen, dat is geheel vrijblijvend. Wil je alleen langskomen voor een kopje koffie/thee en een luisterend oor, of voor informatie? Dat kan ook. Tijdens de inloopmiddagen zijn er getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig. Zij begrijpen als geen ander hoe het is om te leven met een eetstoornis.

Inloopdagen zijn op:

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand een creatieve of licht actieve activiteiten middag van 13.00 – 16.00 uur

Elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur (mee lunchen kan tussen 12.30 en 13.30 uur, graag even doorgeven als je mee wilt lunchen)

Waar: Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11

Het inloophuis in Medemblik is van een origine een inloophuis voor mensen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte. We zijn blij en trots dat wij hier met regelmaat terecht kunnen voor onze inloopmiddagen en andere activiteiten.

Het inloophuis is prachtig gelegen aan de haven van Medemblik. Er is een fijne huiselijke sfeer

Gratis parkeren kan aan de haven zelf of op het Gedempt Achterom of in de buurt. In de winkelstraat welke in de buurt ligt kan alleen geparkeerd worden met een blauwe schijf en de tijd is dan beperkt, dus wel even goed om in de gaten te houden.

Lotgenoten en naasten groep

Vanaf november gaan wij weer starten met nieuwe lotgenoten groepen online via Zoom en naasten bijeenkomsten fysiek in het inloophuis in Medemblik.
tijdens deze bijeenkomsten ga je aan de hand van thema’s welke jullie zelf in mogen brengen in gesprek met elkaar en de ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Lotgenoten groep:
Voor iedereen die worstelt met eten en aanverwante mentale kwetsbaarheden
Begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers

2022
Woensdag 23 november
Woensdag 21 december

2023
Woensdag 25 januari
Woensdag 22 februari
Woensdag 22 maart
Woensdag 26 april

Waar: online via Zoom van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur

Opgeven kan via de mail: info@dalisayrecovery.nl

Naastengroep:

Ben jij een ouder, broer/zus, echtgenoot, vriend/vriendin etc. van iemand die worstelt met eten en wil jij graag in contact komen
met andere naasten? Geef je dan op voor de naasten bijeenkomsten. We gaan aan de hand van verschillende thema’s met elkaar in gesprek, waardoor er ruimte is om ervaringen met elkaar te delen en tips uit te wisselen. Een eetstoornis heb je niet alleen en naasten zijn heel erg belangrijk in herstel.

In het Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11
19.30 tot 21.00 uur

Donderdag 10 november
Donderdag 8 december
Donderdag 12 januari
Donderdag 9 februari
Donderdag  9 maart
Donderdag 6 april

Heb jij interesse in de lotgenoten of  naastengroep? Stuur dan een mailtje naar info@dalisayrecovery.nl