Lotgenoten contact (ook voor naasten)

Contact met lotgenoten kan heel erg fijn zijn. Je vind herkenning bij elkaar, je kan ervaringen delen en elkaar motiveren. Lotgenoten begrijpen precies waar jij het over hebt, je kan ervaringen en gevoelens delen. Meestal is een half woord genoeg. Ook besef je dan vaak dat je niet de enige bent met deze strijd.

Inloopmiddagen Dalisay recovery

Sinds juni 2018 organiseren wij per maand 2 inloopdagen voor mensen met een eetstoornis en hun naasten in het Inloophuis in Medemblik. Een middag waarbij we je even wat ontspanning willen aanbieden, waar je even “uit je hoofd” kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. We horen regelmatig terug van onze bezoekers dat er een fijne sfeer heerst en dat je bij ons echt jezelf mag en kan zijn. We organiseren elke inloopmiddag een leuke activiteit. Dat kan iets creatiefs zijn, maar ook bijvoorbeeld een fotoshoot, yoga workshop, zang en dans middag enz. Je bent niet verplicht om aan de activiteiten mee te doen, dat is geheel vrijblijvend. Wil je alleen langskomen voor een kopje koffie/thee en een luisterend oor, of voor informatie? Dat kan ook. Tijdens de inloopmiddagen zijn er getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig. Zij begrijpen als geen ander hoe het is om te leven met een eetstoornis.

Inloopdagen zijn op:

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand een creatieve of licht actieve activiteiten middag van 13.00 – 16.00 uur

Elke vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur (mee lunchen kan tussen 12.30 en 13.30 uur, graag even doorgeven als je mee wilt lunchen)

Waar: Zelfregiecentrum “de Veilige Haven” Breek 23, 1771PM

Lotgenoten 30+ groep

Vanaf 27 mei gaan wij weer starten met nieuwe lotgenoten groep in het inloophuis in Medemblik.
tijdens deze bijeenkomsten ga je aan de hand van thema’s welke jullie zelf in mogen brengen in gesprek met elkaar en de ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Lotgenoten groep:
Voor iedereen van 30 jaar of ouder die worstelt met eten en aanverwante mentale kwetsbaarheden
Begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers

2024
Maandag 8 juli
Maandag 9 september
Maandag 7 oktober

Bij voldoende animo zullen wij deze bijeenkomsten doorplannen. Tussentijds aanhaken is altijd mogelijk

Tijd: van 10 tot 12 uur

Opgeven kan via de mail: info@dalisayrecovery.nl

Naastengroep:

Ben jij een ouder, broer/zus, echtgenoot, vriend/vriendin etc. van iemand die worstelt met eten en wil jij graag in contact komen
met andere naasten? Geef je dan op voor de naasten bijeenkomsten. We gaan aan de hand van verschillende thema’s met elkaar in gesprek, waardoor er ruimte is om ervaringen met elkaar te delen en tips uit te wisselen. Een eetstoornis heb je niet alleen en naasten zijn heel erg belangrijk in herstel.

Zelfregiecentrum “Veilige haven”, Medemblik, Breek 23
19.30 tot 21.00 uur

10 juni
17 juni
1 juli
15 juli

Bij voldoende animo kan deze reeks verlengd worden. Aanhaken tussentijds is mogelijk

Heb jij interesse in de lotgenoten of  naastengroep? Stuur dan een mailtje naar info@dalisayrecovery.nl