Zoektocht naar hulp, handleiding voor ouders

Voor ouders is het vaak een hele zoektocht naar de juiste hulp. Een eetstoornis heb je nooit alleen. Het hele gezin kan hieronder lijden.

Soms overheerst het gevoel dat je er naar kijkt en je kind langzaam uit je handen voelt glijden. Onmacht, verdriet en angst overheerst.

Hoe kan je nu toch je zoon of dochter zoveel mogelijk steunen? Hoe blijf je ouder en wordt je geen hulpverlener ? Hoe zorg je goed voor jezelf en je kind, maar ook voor de andere kinderen binnen het gezin. Welke hulp heb je nodig?

Op onze site staan veel links naar sites van hulporganisaties die steun kunnen bieden, waar je kennis op kan doen of lotgenoten contact kan zoeken.

Dalisay Recovery bied maandelijks een online naasten bijeenkomst aan, voor ouders, maar ook voor opa’s/oma’s, broers/zussen, vrienden/vriendinnen etc.

Binnenkort komt er een mooi programma uit van Isa Power, het buddy-up programma, welke veel en duidelijke informatie, tips en ervaringsverhalen biedt. Voor meer info www.isa-power.nl 

Stichting Kiem heeft een mooie en duidelijke handleiding gemaakt, die wellicht al wat hulp kan bieden:

Hulp voor Brusjes (Broers en zusjes)

Niet alleen voor ouders, maar ook voor broers en zusjes kan een eetstoornis heel erg moeilijk zijn.

Je ziet de strijd van je broer of zus en waarschijnlijk maak je ook veel zorgen, maar daarnaast zie je ook de angst en het verdriet van je ouders. En misschien hebben ze nu wel minder tijd voor jou? Je ziet de strijd aan tafel, de sfeer in huis is soms om te snijden en eetmomenten zijn allang niet gezellig meer.

Hoe ga je daarmee om, hoe kan jij jouw broer of zus helpen en hoe zorg je dat je jezelf staande houdt. Hoe zorg je dat je met je ouders in verbinding blijft? Jij verdient immers ook tijd en aandacht. Vaak kan een broer of zus heel erg belangrijk zijn in de weg naar herstel, maar wat houdt een eetstoornis nou precies in en hoe kan jij jouw broer of zus helpen?

Ook voor broers en zusjes zullen wij lotgenoten bijeenkomsten gaan organiseren in de toekomst, maar tot die tijd kan je onderstaande handleiding misschien al even lezen. Hierin staan allerlei tips over hoe je met de gevoelens van je broer of zus om kan gaan, maar vooral over hoe je met je eigen gevoelens om kan gaan.

[pdf-embedder url=”https://dalisayrecovery.nl/wp-content/uploads/2021/09/Kiem_HandleidingOuders_v02-1.pdf”]

[pdf-embedder url=”https://dalisayrecovery.nl/wp-content/uploads/2021/09/Kiem_HandleidingBrusjes_V2-1_compressed.pdf”]