Waarom deze stichting? 2017-10-29T15:03:08+00:00

2,5 jaar heeft onze Dalisay gestreden tegen Anorexia. Het laatste jaar kreeg ze bovendien door de Anorexia depressieve en suïcidale gedachten. Om de spanningen te verminderen ging ze automutileren, wat natuurlijk niet helpend was, maar even die gedachten deed vergeten. Een vreselijke en oneerlijke strijd!

Ze was heel sterk, maar helaas niet sterk genoeg om het te winnen van die sterke gedachten en op 18 mei besloot ze een einde te maken aan haar strijd, op zoek naar rust in haar hoofd, waardoor ze uiteindelijk op vrijdag 19 mei helaas is overleden.

Ze had altijd de wens om later als ze beter zou zijn andere meiden en jongens te helpen bij deze strijd en vaak hadden we het erover om te zorgen voor een goede voorlichting op onder andere scholen. We zouden dit samen gaan doen. Helaas kan dit niet meer, maar wij als gezin en vele lieve mensen om ons heen kunnen dit nog wel. En dan uit haar naam, volgens haar wens. Zo is vlak na het overlijden van Dalisay de gedachte ontstaan om Stichting Dalisay Recovery op te richten.

Voorlichting

We willen ons in samenwerking met Buro Puur richten op het voorlichten op scholen en in de zorg, want we hebben zelf gemerkt dat er veel te weinig over eetstoornissen bekend is en dat het eigenlijk nog een beetje een taboe is.

Door juiste voorlichting hopen wij te kunnen voorkomen dat er nog meer meisjes en jongens slachtoffer worden van deze vreselijke ziekte en alle daaruit vloeiende problemen zoals depressie, dwangstoornissen, suïcidaliteit enz.

Hoe kan je een eetstoornis herkennen, hoe werkt het nu eigenlijk, waar kan je terecht voor hulp en nog veel meer vragen… We hopen via deze site en door voorlichting op scholen en tijdens bijeenkomsten dit veel meer bespreekbaar en duidelijk te maken.

Lotgenoten bijeenkomsten

Ook willen we voorlichting bijeenkomsten, lezingen en lotgenoten bijeenkomsten organiseren voor patiënten, ouders, broers/zussen, grootouders en vrienden/vriendinnen etc.. want een eetstoornis heb je niet alleen! Hou hiervoor de site goed in de gaten.

Eetstoornissen Expertise Centrum Noord Holland

In ons gesprek met Buro Puur is het idee ontstaan om een Eetstoornissen Expertise Centrum in Noord Holland op te zetten, waar iedereen terecht kan met vragen en problemen. Zowel voor patiënten en hun naasten, maar ook voor hulpverleners.

Door verbinding te zoeken met verschillende partijen in de zorg en eetstoornissen (en aanverwante problematiek) wereld denken wij vanuit het Expertise centrum snel de juiste informatie te kunnen verzorgen en door te kunnen verwijzen naar de juiste partijen. We zijn momenteel al in gesprek met o.a. GGZ, Triversum, wijkteams enz. welke zich graag aan ons willen verbinden.

Samen staan we sterk!