Directory2017-11-30T18:21:36+00:00
Rating
Aanbevolen/Niet aanbevolen
Claimed/Unclaimed
dalisay-logo.JPG
5.00 (1 review)
Breek 23, Medemblik, Nederland
Hoop doet leven! Stay Strong!

Dalisay Recovery informeert, inspireert en verbindt

Dalisay Recovery biedt laagdrempelige ondersteuning voor mensen met eetproblemen en hun naasten. Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar en bieden herkenning en erkenning.

We bieden inloop momenten, herstelgerichte activiteiten, 1 op 1 gesprekken, interessante lezingen en workshops aan. Activiteiten waarbij je even fijn uit je hoofd kan zijn, je talenten kan ontdekken en ontwikkelen en gewoon even mag zijn wie je bent en wie je wilt zijn.

Ook denken wij graag met je mee naar passende hulp of bieden we ondersteuning vanuit ons vlinderproject (buddyproject)

Neem gerust contact met ons op!

leontinehuis.JPG
Zuidplasweg 13 2761 JK Zevenhuizen

Missie

Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning , herkenning en gelijkwaardigheid

Visie

 • Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis.
 • Het Leontienhuis wil bijdragen aan het vergroten van kennis omtrent eetstoornissen.
 • Het Leontienhuis heeft als inloophuis een regionale functie en een landelijke functie als het gaat om het verstrekken van informatie en ondersteuning via digitale kanalen.
 • In het Leontienhuis is de ondersteuning laagdrempelig. Elke ondersteuning wordt gegeven op basis van ervaringsdeskundigheid.
 • De ervaringsdeskundige vrijwilligers van het Leontienhuis kunnen ervaringskennis omtrent hun eigen herstel op een professionele manier inzetten en daarmee anderen motiveren in het gevecht met de eetstoornis.
 • Het Leontienhuis is geen behandelinhoudelijke hulpverleningsinstantie, maar zal indien nodig motiveren voor behandeling en doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.
 • Het Leontienhuis gelooft in een goede ketenzorg voor cliënten met een eetstoornis en wil daarom samenwerken met alle instanties die verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met een eetstoornis nastreven.
 • Het Leontienhuis gelooft in de kracht van een positieve huiselijke omgeving waar het geloof in eigen kunnen kan worden teruggevonden.
 • Het Leontienhuis wil hernieuwde deelname aan de maatschappij bevorderen door het stimuleren en begeleiden van vrijwilligerswerk in de laatste fase van herstel.
 • Het Leontienhuis wil voor vrijwilligers een inspirerende omgeving zijn waar positieve werk- en leerervaringen een ieder versterken.
 • Omdat een eetstoornis veel invloed heeft op de naaste omgeving wil het Leontienhuis ook steun geven aan ouders en naasten. Ouders en naasten ontberen vaak begrip en erkenning en kunnen een belangrijke rol spelen in het herstel van mensen met de eetstoornis.
stichtingjij.JPG
Oostzeedijk Beneden 11, 3062 VJ Rotterdam

Welkom bij Stichting JIJ

Wij, vrijwilligers van Stichting JIJ, heten je van harte welkom op onze website. Wij bieden mensen met een eetprobleem of eetstoornis laagdrempelige, anonieme hulp en ondersteuning. Daarnaast bieden wij coaching na herstel. Ons uitgangspunt is dat we er voor JOU zijn.

Vanuit twee locaties in Rotterdam werken we met meer dan 50 vrijwilligers, waarvan 40 getrainde ervaringsdeskundigen. Wij zetten onze persoonlijke ervaring met het omgaan met en het herstellen van een eetprobleem graag positief in om jou te helpen. Dit doen we in de vorm van zelfhulpgroepen en individuele begeleiding in het inloophuis waar tevens diverse activiteiten, workshops en trainingen georganiseerd worden. Op een tweede locatie is een informatie- en adviespunt waar we bereikbaar zijn tijdens spreekuren of op afspraak.

Daarnaast geven we ook voorlichting op bijvoorbeeld scholen of bij huisartsen en hebben we een aanbod voor de mensen om jou heen, jouw naasten. We begeleiden mensen uit de provincie Zuid-Holland, maar mocht je in een andere provincie wonen en geen passend antwoord op je vraag kunnen vinden, dan mag je altijd contact met ons opnemen. We kijken dan samen of wij jou een stap verder kunnen helpen.

Kijk rustig rond op onze website naar ons aanbod, onze kernwaarden en onze diverse projecten en/of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!

Je kunt ook onze brochure bekijken. Deze brochure is ook in het Turks te bekijken.

Adres
Oostzeedijk Beneden 11, 3062 VJ Rotterdam

logo Kiem.jpg
Stationsplein 121 Huis voor de Gezondheid (5e verdieping) 3818 LE Amersfoort Nederland

Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Zij beoogt het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en het werkveld, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien. Daarnaast richt de stichting zich middels haar kernprogramma’s op kennis-bevordering onder naasten, scholen en professionals.

Social -Overigen
iaspower.JPG
Kreitenmolenstraat 105, 5071 BC Udenhout, Nederland

Ook jij kan je eetstoornis overwinnen!

We hebben goed nieuws, want herstellen van een eetstoornis is mogelijk. Onze ervaringsdeskundige coaches zijn het levende bewijs: zij hebben zelf hun eetstoornis overwonnen. Wij coachen mensen met anorexia, boulimia, noa en eetbuistoornis (BED) en andere eetproblemen. We helpen man en vrouw, jong en oud. We hebben unieke programma’s, ook voor jonge kinderen met een eetstoornis. Vanuit negentien locaties in Nederland en België bieden we hulp aan bij het overwinnen van jouw eetstoornis, ook via Skype en in het Engels.

WE HELPEN JOU EN JOUW FAMILIE
We hebben speciale programma’s voor kinderen (12 tot 16 jaar)
We hebben speciale programma’s voor volwassenen (man en vrouw)
En we bieden hulp aan ouders en andere bondgenoten

WIJ RICHTEN ONS OP:
Jou! We zijn ervan overtuigd dat jij uniek bent
Persoonlijke ontwikkeling; ontdek je ware zelf
Doorbreek de vicieuze cirkel en versla je eetstoornis
Overwinnen en ombuigen van negatieve gedachte patronen
Creëeren van lange termijn resultaat; fysieke en mentale gezondheid

weet logo.jpg
Koperwiekweg 2, 3403 ZS IJsselstein

Heb jij een eetstoornis?
Wil je weten wat een eetstoornis is? Weet je het al wel, maar wil je nog geen professional, maar wel praten met lotgenoten? Zoek je adressen van hulpverleners en lotgenoten? Heb je hulp, maar geen klik met de hulpverlener? Zoek je informatie over terugval? Wil je lezen in het Weet Magazine hoe anderen herstellen?

Weet is er voor jou
Weet, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door!

Help ons mee
Weet kan als vrijwilligersorganisatie alleen bestaan als wij samen elkaar versterken. Heb jij de behoefte ons te steunen, dan kan dat op verschillende manieren. Lees meer over: vrijwilliger worden, het geven van een financiële steun, donateur worden, anderen attenderen over ons bestaan.

proud2bme logo.png
Sandifortdreef 19, 2333 ZZ Leiden, Nederland

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België met meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks meerdere nieuwe artikelen en blogs geplaatst over gezondheid, lifestyle, fashion, beauty, eetproblemen, gezond eten en over jezelf accepteren zoals je bent. Via het forum en de chat kan je in contact komen met lotgenoten en steun krijgen van ervaringsdeskundigen en professionals voor jouw problemen.

Hi Proud2Bme bezoeker! Leuk dat je onze website bezoekt. Wij zijn Scarlet, Irene, Phoi Cai en Lotte en samen vormen wij de redactie van Proud2Bme. We schrijven graag blogs vanuit onze eigen ervaring en interessante nieuwsartikelen. We delen in plogs en vlogs stukjes van ons eigen leven. Ook maken we iedere week video’s voor het YouTube kanaal van Proud2Bme.

Proud2bme is een website van Centrum Eetstoornissen Ursula zonder winstoogmerk. De meerderheid van de medewerkers zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers. Alle foto’s die wij plaatsen zijn met toestemming van fotograaf (of Creative Commons). Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat wij foto’s of inhoud plaatsen zonder de juiste toestemming, dan zullen wij dit – zodra wij hiervan op de hoogte zijn – per direct verwijderen.

Wil je ons liever mailen?

♥ Algemeen: info@proud2bme.nl

♥ Redactie: redactie@proud2Bme.nl

♥ Hoofdredactrice: Scarlet Hemkes

♥ Media aanvragen: pers@proud2Bme.nl

Social -Overigen
05C88248-97C3-43DB-82FA-E9BB86E3F00C.jpeg

Stichting Dutch Assistance Dogs leidt assistentiehonden op met én voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar oud, met een eetstoornis, (c)ptss en/of autisme.

Social -Overigen
Schermafbeelding 2019-08-11 om 10.02.56.png
James Wattstraat 5, Alkmaar, Nederland

Wij zorgen ervoor dat mensen hun leven weer op de rails krijgen.

We vinden het belangrijk dat iedereen, naar vermogen, kan meedoen in de samenleving. En de regie over het eigen leven krijgt en behoudt. Wij staan voor een samenleving waar voor iedereen een gelijkwaardige plaats is. Een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Met onze kennis, ervaring en preventieve aanpak zetten wij ons hier met veel enthousiasme voor in.

Locaties waar we actief zijn: https://www.meewering.nl/locaties

Into_Life_wit_binnenin.png

Een liefdevol thuis met 24/7 support voor (aankomende) studenten met een eetstoornis.

Social -Overigen
foto laetitia .jpg
Wilhelminalaan 2a, Hoorn, Nederland

Psycho-sociaal therapeut, Hypnotherapeut en EMDR 

Samen onderzoeken wij wat uw doelstelling is, welke blokkades liggen er op uw weg naar het behalen van uw doel en waar liggen de oorzaken van uw blokkade. Liggen zij in uw opvoeding of in nare ervaringen of ergens anders? Via meerdere therapeutische methodes worden deze blokkades zodanig opgeheven zodat u voelt dat u weer alleen verder kan.

U bent aan het stuur van uw eigen leven. Praktijk Laëtitia Rabat biedt u de begeleiding die u op dit moment nodig heeft om aan het stuur te blijven en u verder te ontwikkelen.

logo realcovery.jpg
Pastor Brenninkmeijerstraat 2, 7595 PN Weerselo, Nederland

Wij zijn het Realcovery Inloophuis voor eetstoornissen

Wij zijn een inloophuis voor mensen die kampen met een eetstoornis. Wij vormen een groep ervaringsdeskundigen, die jou graag begeleiden in je weg naar herstel. Als plek om jezelf te zijn. Tussen anderen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben. Wij zijn geen behandel inhoudelijke hulpverleningsinstantie, maar een aanvulling op de reguliere zorg.

balans in waterland.png

Ergotherapie – acupunctuur – mindfulness – ReAttach therapeut/specialist

 

CarpeDiem-logo-v6-400x255.png
De Fuik 7, 1749 XJ Warmenhuizen, Nederland

Wat doet Carpe Diem

Carpe Diem biedt hulpverlening op maat, dit houdt in dat er gekeken wordt naar de persoon, de problematiek en welke aanpak hierbij passend is. Iedereen is uniek waardoor een passende behandelvorm voor de een, dit voor de ander niet hoeft te zijn.  Doen wat werkt is het streven van Carpe Diem. Daarom wordt er eclectisch gewerkt, dat houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende methodieken.

Een voorbeeld van methodieken die worden gebruikt:

 • EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing: Dit is een behandelvorm voor trauma- en/of angst klachten.
 • Cognitieve gedragstherapie:  Dit is een methodiek die dieper ingaat op de invloed die gedachten, gevoelens en gedrag op elkaar hebben.
 • Mindfulness:  Dit is een methodiek waarbij het gaat om aandachtstraining.
 • Werken met kindsdelen: Bij deze methodiek wordt ervan uit gegaan dat je als kind bepaalde overlevingsmechanismen hebt aangeleerd die je nu in je volwassen leven ook inzet, waardoor je nu kan worden beperkt in je huidige ontwikkeling.
 • Lichaamsgericht werken: Dit is een methodiek waarbij je je bewust wordt van je lichaam en wat dit je probeert te vertellen.
 • Systemisch werk met (ook zonder) behulp van paarden
 • Creatieve Therapie
 • Geboorte in kaart

We hebben een team van 5 therapeuten met elk hun eigen kwaliteiten en kennis. Alle therapeuten werken bovendien met eigen ervaringen.

its my lijf.PNG
Vlielandstraat 2, 1506 ZK Zaandam, Nederland

Praktijk It’s My Lijf is een multi disciplinaire samenwerking tussen Mirjam Koops, therapeute en Joke van Scheers, diëtiste. Allebei hebben we een jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met een meer of minder ernstige eetproblematiek. 

Onze visie is dat een goede relatie met je behandelaar één van de belangrijke factoren is waardoor een therapie kan slagen. Dat is ook best logisch aangezien je je hierdoor veilig kan gaan voelen, waardoor er vertrouwen ontstaat om bij moeilijke situaties in je leven stil te kunnen gaan staan. Belangrijke elementen hierin zijn voor ons; gelijkwaardigheidopenheid en het ervaren van eigen regie. Het is jouw leven en jouw behandeling. Daar komt ook de inspiratie van de naam van onze praktijk vandaan! We gaan samen met jou op weg. We zullen je ten alle tijden stimuleren zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het stellen en bereiken van je eigen doelen. En dat in stappen die voor jou haalbaar zijn. Maar natuurlijk wel binnen de kaders wat medisch verantwoord is. 

Wij gaan ervan uit, dat een verstoorde eetgedrag een symptoom is van iets anders. Er is bijna altijd een reden waarom iemand een bepaald eetpatroon heeft ontwikkeld; soms in combinatie met andere gewoontes, zoals braken, overmatig veel sporten, het inzetten van rituelen rond het eten, e.d. Dit gedrag resulteert daarbij regelmatig in ondergewicht of overgewicht: maar het kan ook zijn dat er ‘aan de buitenkant’ niets te zien is.

SAMENWERKING TUSSEN THERAPEUT EN DIËTIST BELANGRIJK

Mirjam Koops (therapeute) gaat met jou onderzoeken welke functie de eetproblematiek op dit moment in je leven heeft. Wanneer dit duidelijk wordt, wordt ook helder waaraan gewerkt moet worden om dit weer stapje voor stapje los te kunnen laten. 

In de tussentijd begeleidt Joke van Scheers (diëtiste) je met de aanpassing van het eetgedrag en zo nodig met het afbouwen van overmatig bewegen, braken, laxeren, e.d. Je mag namelijk niet verwachten dat het deze (vaak al lang bestaande) gewoontes vanzelf veranderen. 

Bij onze behandeling vinden wij het heel belangrijk dat er een goede afstemming is tussen datgene wat je aanpakt bij Mirjam en hetgeen waaraan je werkt bij Joke. Om die reden werken we dus zeer intensief samen.

Wij bieden een begeleiding waarbij jouw hulpvraag centraal staat. We maken een individueel behandelplan met heldere doelen. We bieden verschillende behandelmogelijkheden aan. Hieronder vallen o.a. ook begeleiding tijdens wachtlijstoverbrugging, en een nazorgtraject .

Bezoek voor verdere uitleg onze website: http://www.praktijk-itsmylijf.nl. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op per mail of telefonisch (gegevens terug te vinden op de website). 

 

ESMI5640.JPG
Vlielandstraat 2, 1506 ZK Zaandam, Nederland
 • Over Praktijk Beeldrijk

  Mirjam heeft gewerkt voor War Child en Centrum 45 waar zij in 14 jaar expertise heeft opgebouwd in het werken met
  trauma en rouwverwerking. Tevens heeft zij 6 jaar gewerkt bij Human Concern, een GGZ instelling voor alle soorten
  eetstoornissen.

  Sinds najaar 2019 richt zij haar aandacht fulltime op haar eigen praktijk in Zaandam.
  Mirjam heeft haar opleiding Kunstzinnige therapie gevolgd aan de Hogeschool Leiden en heeft zich o.a. bijgeschoold in
  de Schematherapie en Narratieve exposure therapie (NET).

   

  Niet alleen praten
  Bij Praktijk Beeldrijk blijft het niet bij praten, de cliënt wordt uitgenodigd om zelf in beweging te komen en actief te oefenen met zijn hulpvraag. Dat gebeurt door middel van mindfulness en beeldende oefeningen. Door de oefeningen leert de cliënt om stil te staan bij wat hij voelt. Bovendien leert de cliënt nieuwe vaardigheden om met moeilijke gedachten en gevoelens om te gaan.

  Therapeut Mirjam Koops: “De creatieve oefeningen stimuleren de cliënt om (zowel innerlijk als uiterlijk) in beweging te komen, vormkrachten te ontwikkelen, te oefenen in het maken van keuzes, grenzen te ervaren en te verleggen en daardoor de regie te nemen over situaties in zijn/haar leven.
  Het beleven van de eigen creativiteit geeft vaak een enorme boost op het gebied van positieve zelfwaardering. Kunst en beeldend werken stimuleren enthousiasme, verwondering en vitaliteit en nodigen de cliënt uit om contact te maken met een authentiek gevoel
  in zichzelf. Dit gevoel is veel moeilijker aan te spreken door alleen te praten.”

Toon 17 resultaten
Ga naar de bovenkant