Buro Puur 2018-04-19T11:10:59+00:00

Buro Puur

Voorlichting & training in zorgsector en onderwijs

Preventie begint bij bewustwording. 

Buro PUUR wil dat iedereen weet dat een eetstoornis niet over eten gaat, dat een drankverslaving niet over drank gaat, dat een gameverslaving niet over gamen gaat. Het gaat erom dat iemand de pijn, de moeilijke gedachten, de vervelende gevoelens niet bespreekt, maar wegstopt. Bijvoorbeeld niets zeggen en niets doen als je gepest wordt. Dan kan er onhandig gedrag ontstaan. Er zijn veel ‘vluchtmanieren’ om iets niet onder ogen te willen zien. In de les ligt de focus op: durf hulp te vragen. De voorlichters van Buro PUUR zijn ervaringsdeskundige én succesvolle trainers.

Buro Puur heeft ook een hele fijne handwijzer voor ouders en broers en zusjes ontwikkeld, welke wij ook op onze site hebben geplaatst  op de pagina Ouders en familie

Wij zijn trots dat wij voorlichting aan scholen (leerlingen en docenten) en in de zorgsector aan kunnen bieden in samenwerking met Buro Puur, voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Buro Puur www.Buropuur.nl 

Welke trainingen worden er aangeboden:

Training voor zorgprofessionals:

Ook menig arts is zich er bewust van: ‘iemand met een eetstoornis helpen is een uitdaging op zich’. Hoe ga je met de weerstand om? Hoe herken je in welke fase van de motivatie iemand zit? Wat doe je op school om een vervolgstap te stimuleren? En welke stap is dat dan? Wanneer schakel je ouders in? Deze en meer vragen komen aan bod bij de trainingen van Buro PUUR.

Training voor docenten en  voorlichting aan leerlingen:

Een medeleerling komt naar je toe en vertelt over de problemen van haar klasgenoot. Je ziet een student die steeds meer teruggetrokken raakt. Je vermoedt dat een leerling troost zoekt in eten of niet eten. Docenten spreken je aan over je mentorleerling waarbij ze vermoeden dat het niet goed met hem gaat.

Buro PUUR leert docenten door middel van training hoe hier mee om te gaan. Naast kennisoverdracht worden vaardigheden geoefend. Ook is het bespreekbaar maken van problemen in de klas in de vorm van een voorlichting een van de specialiteiten van Buro PUUR.

Bron: Buro Puur