Op 2 juni wordt jaarlijks de World Eating Disorders Action Day (WEDAD) georganiseerd. Op deze dag vinden over de hele wereld activiteiten plaats, voor en door mensen met een eetstoornis, naastbetrokkenen en professionals.

Zo’n 200 organisaties vanuit meer dan 45 landen zullen tijdens WEDAD ‘20 activiteiten organiseren en op social media actief zijn met als doel het vergroten van het inzicht dat eetstoornissen een ernstige ziekte is, die te behandelen is. Tijdens WEDAD verenigen allen zich die te maken hebben met eetstoornissen. Of je nou behandelaar, patiënt of naastbetrokkene bent.

Livestream tijdens WEDAD

Helaas hebben ze de NAE Socialwalk moeten annuleren. In plaats daarvan organiseren ze tijdens WEDAD, via een livestream, een online-huiskamerbijeenkomst. Tijdens deze livestream zijn sprekers te horen, worden Q&A’s georganiseerd waarin u vragen kunt stellen aan therapeuten, kunnen verhalen, gedichten, muziek gedeeld worden en zullen zelfs enkele workshops gegeven worden. Wij zijn die dag samen voor en met mensen met een eetstoornis, hun naasten, behandelaren en overige geïnteresseerden. Het wordt wederom een WEDAD die in het teken staat van verbinden, openheid, steun en hoop. Ieder vanuit zijn eigenheid zonder onderscheid te maken. kijk voor meer informatie op de website www.naeweb.nl/naesocialwalk

Dalisay Recovery maakt deel uit van de WEDAD commissie en zijn trots dat wij dit evenement mogen ondersteuenen.

Wij zijn er bij! Jij ook? Laat dan in de aanloop naar 2 juni zien dat jij er bij bent door “jouw paars” te delen op social media met #Showyourpurple.

Dit kan door een foto te delen van jezelf in paarse kleding of bijvoorbeeld paarse bloemen, een paarse parasol/paraplu etc…