16 juni Open dag Dalisay Recovery

//16 juni Open dag Dalisay Recovery

16 juni Open dag Dalisay Recovery

Open Dag Dalisay Recovery inloophuis

Zaterdag 16 juni van 13.00 tot 16.00 uur organiseert Stichting Dalisay Recovery haar allereerste open dag in het Inloophuis in Medemblik, Oosterhaven 11. Tevens is dit het startsein van de inloopmiddagen die vanaf juli elke eerste zaterdag van de maand zullen plaatsvinden voor jongens en meisjes, maar ook volwassenen met een eetstoornis en aanverwante problematiek. Ze bieden de mogelijkheid om laagdrempelig creatief bezig te zijn en samen te zijn met lotgenoten. Niks moet, alles mag. We gaan elke inloop creatief of licht actief aan de slag, maar meedoen is niet verplicht. Even binnenlopen voor een kopje koffie/thee en luisterend oor of advies is ook mogelijk. Er zijn altijd vrijwillige ervaringsdeskundigen aanwezig.

Deze middag, waar iedereen van harte welkom is (jongens/meisjes en volwassenen met een  eetstoornis, maar ook naasten, hulpverleners en andere geïnteresseerden) is er de mogelijkheid om kennis te maken met het team van Dalisay Recovery en ervaringsdeskundige vrijwilligers.En een kijkje te nemen in het Inloophuis onder het genot van een hapje en drankje. Maar er is deze middag ook van alles te doen! Er zijn creatieve workshops en je kan even ontspannen tijdens een mini gezichtsmassage of ontspannende handpakking. Ook is er een nagelstyliste aanwezig die deze middag je nagels kan voorzien van een mooie nailart. Deze middag zal ook een muzikaal tintje hebben door middel van enkele bijzondere optredens van Sanne Bakker en Fiona Doornbos.

Het team van Dalisay Recovery is  heel trots dat Singer/songwriter Sylvia Aimee deze middag officieel wil openen. Na de opening zal zij haar prachtige nummer “Stories” zingen, Sylvia heeft zelf ook een eetstoornis en schreef dit nummer om openheid te geven over haar eigen ziekte en om mensen te motiveren hun verhaal te delen. Ook heeft zij speciaal voor Dalisay, de dochter van Ron en Patricia en zusje van Kylian de Boer een nummer over haar geschreven. Dit nummer zal Sylvia voor het eerst zingen op de open dag!  Dalisay is helaas op 15 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van anorexia welke bemoeilijkt werd door een depressie en suïcidaliteit en uiteindelijk heeft ze zelf gekozen om uit het leven te stappen. De strijd in haar hoofd was helaas te sterk. Maar zij had mooie doelen en dromen om anderen te helpen en voorlichting te geven. Zij was tijdens haar strijd ook al een echte steun voor velen.

Het openen van een inloophuis voor mensen met een eetstoornis was dan ook één van haar dromen, die het team nu met deze eerste stap hopen waar te maken. Inmiddels heeft de stichting ook al mooie stappen gemaakt en zijn ze heel actief om jongens en meisjes met een eetstoornis, maar ook hun naasten te ondersteunen. Ook zoeken zij verbinding in de zorg middels het opzetten van het EETEAM-NH, Eetstoornissen Expertise team Noord Holland.

By | 2018-06-08T19:11:17+00:00 april 7th, 2018|EMPTY|2 Comments

About the Author:

2 Comments

 1. Wil Langedijk juni 9, 2018 at 7:55 am - Reply

  Patricia en Ron en Kylian,
  Wat een geweldig initiatief. Ik heb jullie leren kennen in het Hospice toen jullie daar kwamen voor jullie (schoon)vader. Ik was heel erg onder de indruk van jullie kracht en doorzettingsvermogen. Zoveel meegemaakt . Ik wil jullie alle succes toewensen met dit prachtige initiatief.
  Liefs Wil (gastvrouw in het Hospice Hoorn)

  • Patricia De Boer juni 9, 2018 at 9:07 am - Reply

   Lieve Wil,

   Dank je wel voor je lieve reactie. Doet ons goed. En natuurlijk ben je de 16e van harte welkom om even een kijkje te komen nemen bij ons.Beloofd een mooie dag te worden. Liefs en groetjes van Ron, Patricia, Kylian en voor altijd in ons hart Dalisay

Geef een reactie